Ska ni byta kontor och är osäkra på hur man flyttar IT-infrastrukturen?

För att förhindra en ineffektiv och dyrbar flytt så krävs det expertis inom IT-flytt.

Kontakta oss

Ska ni byta kontor och är osäkra på hur man flyttar IT-infrastrukturen?

Att flytta till ett nytt kontor innebär mer än att packa lådor och flytta dem till den nya kontorsplatsen. Med tanke på att nätverk, kablar, routers, telefonlinjer, printers, servrar och upprättade IT-system med all sin hårdvara ska flyttas så krävs det mycket planering och expertis för att flytten till den nya platsen går bra.

Enligt en undersökning som genomfördes av E.ON så skjuter tre fjärdedelar av små- och medelstora företag upp flytten på grund av stress kring uppgiften. Ofta så saknar företaget en IT-person vilket gör det väldigt svårt att hantera en IT-flytt korrekt.

En traditionell flyttfirma saknar expertisen för att flytta och starta om dina IT-lösningar. De jobbar inte med ”plug and play”. Så, vad kan du göra?

Fördelar med en tjänst för IT-flytt

Amplius erbjuder en flyttjänst som hjälper kontorschefer att flytta IT till ett nytt kontor genom att säkert koppla ur all IT och återansluta datorerna i det nya kontoret.

Varför är detta viktigt?

Du kan ”plug and play”

IT-flytten hanteras och övervakas hela vägen till den nya kontorsplatsen. Sedan kopplas systemet in utifrån dina önskemål. Vi ansluter alla kablar på ett korrekt och prydligt sätt så att du kan fortsätta använda nätverket som om ingenting har hänt. Du slipper stressen med dyrbar nedtid, så att verksamheten kan fortskrida utan avbrott.

Du kan uppgradera och modernisera

En flytt erbjuder ett utmärkt tillfälle att uppgradera och modernisera hårdvaran. Tjänsten kan koppla ur den föråldrade tekniken och installera uppgraderad teknik på ert nya kontor, så att du får en uppdaterad IT-infrastruktur. Amplius har exempelvis installerat ny utrustning åt Mall of Scandinavia. Vi installerade utrusningen i butiker under byggnadsprocessen, så att verksamheten löpte felfritt redan från den första dagen.

Du kan göra dig av med föråldrad teknik

Har du någonsin undrat vad man gör med gamla hårddiskar och hårdvara som innehåller känslig information? Du behöver en tjänst som kan radera känsliga data, återvinna utrustning och se till att verksamheten är miljövänlig.

Du kan förvara utrustning

Om du vill förvara gammal och trasig utrustning så erbjuder Amplius förvaringsutrymme i Stockholm och Malmö, där dina enheter kan förvaras säkert och ersättas med nya enheter. Rätt kompetens och kunskap på plats kan bespara er organisation mängder av osäkerhet, tid och pengar.

Vill du veta hur du kan flytta IT?

Kontakta oss